Juhlajulkaisu

 

Hyvässä seurassa-juhlajulkaisua saa ostaa Rauman taidemuseosta, Prismasta ja Vanhan Rauman kirjakaupasta. Kirjan hinta on 29 euroa.

 

Rauman Taiteilijaseuran historia- ja juhlajulkaisu Hyvässä seurassa julkaistiin samannimisen juhlanäyttelyn yhteydessä 20. maaliskuuta 2015. Kirja esittelee kattavasti Taiteilijaseuran 70-vuotisen historian ja sivuaa samalla Rauman kaupungin koko sotien jälkeistä kulttuurihistoriaa. Hyvässä seurassa luo Taiteilijaseuran vaiheiden kautta monipuolisen yleiskatsauksen Rauman taidehistoriaan, josta on julkaistu vain vähän tutkimuksia. Kirjan lähdeaineistona ovat olleet Taiteilijaseuran laajat arkistot ja seuran pitkäaikaisten toimijoiden haastattelut, joiden tarjoama arvokas historiallinen aineisto on nyt saatu yksien kansien väliin. Rikkaasti kuvitettu teos ikuistaa myös Taiteilijaseuran tämänhetkisen jäsenistön ja katsoo taiteilijaseuratoiminnan tulevaisuuteen.

Kirjan tutkimuksellisen osuuden on kirjoittanut taidehistorioitsija FM Laura Kokkonen. Mukana on kommentaarit EMMA Espoon modernin taiteen museon intendentti Henna Paunulta, Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton toiminnanjohtaja Harri Hirvoselta ja Satakunnan taiteen manageroinnin läänintaiteilija Marjo Heinolta. Kirjan toimituskuntaan ovat kuuluneet Rauman Taiteilijaseuran historiatoimikunnan jäsenet Kirsi Backman, Maija Kantanen, Arja Nummi ja Ulla Stenback. Rauman Taiteilijaseura julkaisee kirjan yhteistyössä Rauman taidemuseon kanssa, joka on vastannut arkistojen digitoinnista ja taiteilijoiden sekä teosten kuvauksista.