maanantai 8. helmikuuta 2016

Uusia jäseniä ja mielenkiintoisia näyttelyitä

Heli Väisänen: Levollinen 2015


Taas on on pidetty vuosikokous ja päätetty kivoja ja mielenkiintoisia asioita alkaneelle vuodelle.

Huhtikuussa on suunnitteilla taidematka Helsinkiin. Luvassa on Emmaa, Engeliä, Ateneumia ja Kiasmaa, kivaa seuraa ja hyvää ruokaa.

Kesänäyttely järjestetään Merimuseon tornissa. Näyttelyn nimi on MESSISSÄ, jolla haluamme kertoa, että olemme omalta osaltamme messissä, mukana auttamassa Itämerta. Osa näyttelyn tuotosta ohjataan Itämerensuojelutyöhön. Ja näyttely on tottakai meriaiheinen.

Kuvataiteen päivää vietetään jälleen 10.7. yhteistyössä Rauman ja lähialueiden muiden taiteilijoiden kanssa.

Syksyllä pureudutaan Engelin arkkitehtuuriin Vuojoen kartanossa. Kartano täyttää 180 vuotta ja RTS:n näyttely pidetään Galleria Gylichissä.

Syksyllä on perinteiseen tapaan myös Taidelainaamon vitriininäyttely kirjastossa ja lähempänä joulua järjestetään PopUp-näyttely Vanhan Rauman liiketilassa.

Kirsi Backman jatkaa puheenjohtajana ja hallituksen muut jäsenet ovat Henriikka Järviö, Esko Lappalainen (uusi), Taru-Taina Nora (tiedottaja/uusi), Tommi-Wihtori Roström ja  Ulla Stenback. Varajäseniksi valittiin Risto-Juhani Vuorisalmi ja Pia Salo (uusi)

Vuonna 2016 aloittavat seuran uusina jäseninä  Hannele Rosenbröijer, Sanna Saarinen ja Heli Väisänen.


Hannele Rosenbröijerin  viimeisin tilaustyö vuodelta 2014 , Emeritus professori KSO:n inspehtori Pekka Sulkunen, 70x90cm, öljy/kangas. Työ oli tilaus Jyväskylän yliopistolta, Keskisuomalainen osakunta. Heidän kokoelmissaan on 1800-luvulta alkaen eri professoroiden muotokuvia ja nyt heidän kokoelmissaan on myös Hannele Rosenbröijerin tekemä muotokuva.


Hannele Rosenbröijer

Olen kolmenkympin kriisissä uskaltautunut hyppäämään taiteilijaelämään. Kaikki alkoi kehittyä Saksassa, jossa asuin 1989-1996.

Vuosi 1995 oli käänteentekevä, sillä pääsin Salzburgin kansainväliseen kesäakatemiaan. Opettajina minulla oli kuuluisat, nyt jo poistuneet, amerikkalaiset taiteilijat, Nancy Spero ja Leon Golup.

Saksasta tiemme kulki takaisin Suomeen ja pääsin opiskelemaan Satakunnan ammattikorkeakouluun (Kankaanpään taidekoulu). Valmistuin 2000 kuvataide AMK. Minut palkittiin parhaana kuvataidelinjan opiskelijana stipendillä sekä sain Satakunnan taidetoimikunnan taiteen harjoittajan apurahan.

Matka jatkui Suomesta kohti Italiaa. Olin haaveillut opiskelusta renessanssi/barokki-kaupunki Firenzessä kauan. Nyt haaveni toteutui ja opiskelin Accademia di Arti di Firenze vuosina 2000-01. Tyttäreni oli jakamassa upeaa kokemusta. Hän oli silloin 7v.

Palasimme takaisin 2001 ja osallistuin niin kotimaisiin kuin ulkomaisiin näyttelyihin mm. Ars Baltica 2008 Itävalta, Art Hall of Fengersfors Ruotsi sekä minulla on ollut useampi yksityisnäyttely.

Vuonna 2013 valmistuin taiteen maisteriksi Taiteen ja suunnittelun korkeakoulusta, Taideteollinen korkeakoulu.

Olen erikoistunut muun taidetuotannon ohella muotokuvamaalauksiin. Töitäni on mm. Helsingin kaupungin taidemuseossa sekä Vantaan taidemuseossa.


Liiketilassani Kauppakatu 23 26100 Rauma avautuu pian pienimuotoinen taidekoulu.


Sanna Saarinen: Tyyni 2015Sanna Saarinen 
 
Olen valmistunut vuonna 1990 kudonnan artesaaniksi Loimaan käsi- ja taideteollisesta oppilaitoksesta, ja vuonna
1994 tekstiiliartenomiksi Lounais-Suomen käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta Mynämäeltä. Vuonna 2010 suoritin myös kaksivuotisen matkailun perustutkinnon

Olen suunnitellut ja valmistanut useita julkisten tilojen taidetekstiilejä, ja tilauksesta olen tehnyt niitä myös yksityiskoteihin.
Teoksiani on ollut esillä useissa yhteisnäyttelyissä, ja olen myös pitänyt kuusi yksityisnäyttelyä.

Keväällä 2010 sain apurahan Suomen kulttuurirahaston Satakunnan rahastolta.

Marraskuussa 2010 Euran kunta nimesi minut Vuoden 2011 taiteilijaksi. Valinnan teki taiteilija Liisa Juhantalo. Vuonna 2015 sain Euran kunnan kulttuuripalkinnon.

Julkisten tilojen taidetekstiilit Eurassa:
 • Työväentalo Onnela 1997
 • Euran työvoimatoimisto 1998
 • Euran kunnanvirasto 2000
 • Euran sosiaalikeskus 2001
 • Rauman Seudun Kehitys Oy, Eura, yhteistyössä Pirjo Hamm-Hakamäen kanssa
 • Euran työvoimatoimisto 2006
 • Eura-koti 2006
 • Kaitaliinoja ym. sisustustekstiilejä useissa tiloissa
 • 2008 "Mosaiikki" Pyhäjärviseudun paikallislehti oy
 • 2009 "Järven aalloilla", sama paikka
 • 2010 " Oravanpyörä" Pintos Oy
 • 2012 Euran lukio " Perillä"
 • 2012 Kuntopiste Kari Valtonen " JinJang"
 • 2012 Pintos oy " Kasvu"
 • 2013 Euran lukio
 

Heli Väisänen

Olen Raumalla asuva taidegraafikko ja keraamikko - ja Rauman Taiteilijaseuran uusi jäsen. Taiteilijaseuran lisäksi olen myös Rauman Taidegraafikoiden, Porin Taiteilijaseuran ja Keramos ry:n jäsen.

Tarinat ovat tärkeitä teoksissani. Käsittelen niissä ihmiselämään liittyviä asioita, tukiverkkoja ja sielujen sisaruutta, elämää naisena, kasvua, arkea ja unia. Teoksissani kulkee usein mukana myös positiivinen vire, pieni huumorin pilke tai onnen hetki. Erityisen ilahduttavaa on jos teokseni voi herättää katsojassa uuden, oman tarinan.

Useimmiten työskentelen grafiikan keinoin tai teen keramiikkaveistoksia, mutta yhtälailla olen innokas kokeilemaan erilaisia tekniikoita ja asioita.
Grafiikassa minua kiinnostavat monet eri menetelmät. Erityisen ihanaa on kuparille piirtämisen keveys, viivan elävyys ja sävyillä leikittely. Useimmiten tekniikkani onkin etsaus ja akvatinta. Keramiikassa taas kiehtovaa on kolmiulotteisuus ja työn muovautuminen, muotoilu, sekä materiaalin tuntu. Ja molemmissa työtavoissa riittää jännitystä ihan loppuun asti, vasta kun on vedostanut tai avannut uunin luukun lopputulos selviää! Kooltaan teokseni ovat pieniä.

Työskentely on minulle prosessi johon uppoudun. Työskentelyn aikana aika ja paikka katoavat, ajatukset lentävät ja luonnos muovautuu uudelleen. Teos alkaa elämään omaa elämäänsä ja johdattaa seuraavaan teokseen. Koen taiteen tekemisen ja työskentelyprosessin hyvin voimauttavana, iloa, energiaa ja onnellisuutta tuottavana!