lauantai 28. toukokuuta 2016

MESSISSÄ Merimuseossa

Kesänäyttely on avattu

Tervetuloa tutustumaan!

MESSISSÄ - summer exhibition by The Artists' Association of Rauma, at Rauma Maritime Museum

Our summer exhibition is inspired by the sea. The element gives us joy and recreation, but we can also see worries lurking below the surface. The Baltic Sea needs environmental protection.

MESSISSÄ shows artwork from 16 artists: Merja Ala-Olla, Kirsi Backman, Maija Kantanen, Risto Keinonen, Anna-Liisa Laine, Esko Lappalainen, Hulda Leifsdottir, Riitta Lehto-Toivanen, Taru-Taina Nora, Arja Nummi, Tommi-Wihtori Roström, Sanna Saarinen, Aila Salo, Pia Salo, Tuulikki Tukiainen and Heli Väisänen.

10% of the sold artwork price is donated to WWF. You can also participate by donating the amount of your choice at the exhibition at Rauma Maritime Museum, or via fundraising account MESSISSÄ

 

Julisteen suunnitteli Valto Vaalikivi

 

Hyvässä yhteistyössä rakentui Rauman merimuseon torniin ja seminaarisaliin meriaiheinen kesänäyttelymme. Mukana on 16 taiteilijaa ja 31 teosta: Merja Ala-Olla, Kirsi Backman, Maija Kantanen, Risto Keinonen, Anna-Liisa Laine, Esko Lappalainen, Hulda Leifsdottir, Riitta Lehto-Toivanen, Taru-Taina Nora, Arja Nummi, Tommi-Wihtori Roström, Sanna Saarinen, Aila Salo, Pia Salo, Tuulikki Tukiainen ja Heli Väisänen.

Näyttelyn rakensivat hallituksen jäsenet Kirsi Backman, Esko Lappalainen ja TommiWihtori Roström.

Rauman taiteilijaseura haluaa omalta osaltaan olla mukana -MESSISSÄ- tärkeässä ja ajankohtaisessa työssä, Itämeren suojelussa. Teemana on taiteilijoita monin eri tavoin inspiroiva meri, sen suoma ilo, virkistys ja kauneus, mutta myös sitä uhkaavat vaarat.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään lipaskeräys ja myyntituloista 10% ohjataan WWF:n MESSISSÄ-keräykseen. Tälle tilille voi kuka tahansa antaa haluamansa lahjoitussumman.


Tervetulosanat lausui Merimuseon puolesta Paula Kupari ja Taiteilijaseuran puolesta Kirsi Backman. Molemmat olivat tyytyväisiä uuteen yhteistyömuotoon ja hyvin sujuneeseen yhteissuunnitteluun ja rakentamiseen.

Luonnonystävän näkökulman avajaisvieraille toi Kodisjoen koulun rehtori Hannu Yli-Kauhaluoma


Paula Kupari

Hannu Yli-Kauhaluoma

Kirsi Backman
Edustavalle paikalle Seminaarisaliin nostettiin Aila Salon vuonna 1973 valmistama ja edelleen ajankohtainen pronssiveistos "Saasteen uhri ja surevat omaiset"

Aila Salo ja pronssiveistos "Saasteen uhri ja surevat omaiset"


Avajaisyleisöä

Taitelijat ovat kirjoittaneet teoksiina liittyviä ajatuksia, jotka esitellään teosten yhteydessä


Maija Kantasen "Saaren rantaan laineet lyö" keramiikkareliefi vuodelta 2016


MERI
Meri on minulle mielen seikkailu ja mahdollisuus
Pienenä tyttönä meri oli äidin kertomia tarinoita hänen kotipaikastaan  Tytärsaaresta,  johon kaikki sateenkaaret päättyivät.  Saaren nuoret miehet lähtivät  maailman merille seiloreiksi tai heistä tuli merikapteeneita tai perämiehiä.
Minussakin meri herättää kaukokaipuun ja antaa vapaudentunteen lähteä maailman ääriin mutta jään rannalle kuuntelemaan aaltojen loisketta.
Meri ja aaltojen ikuinen liike antaa avaruuden tunnun ja on helppo hengittää. Tietoisuus  meren  läheisyydestä vaikka en sitä näkisikään, rauhoittaa mieltäni. 
Keramiseen reliefiin olen lisännyt  Kaunismäen rantahiekkaa  jota otin muistoksi  käydessäni Tytärsaaressa  v.1992.
-Maija Kantanen


Hulda Leifsdottir, Kätketyt muistot, valokuvakollaasi, 2015
Kuvien aihe löytyi venetelakan pressujen kiinnitysrenkaista. Merelliset muistot ja toiveet ovat kätkössä pressujen alla.
-Hulda Leifsdottir