torstai 5. syyskuuta 2019

Arjen juhlaa





Arjen juhlaa
Rauman Taiteilijaseuran vuosinäyttely
4.-28.9.2019

Kankaanpään galleriassa
Jämintie 2D, Kankaanpää
Avoinna: ke 12-18, to-pe 12-16, la 11-14

Näyttelyssä on mukana 17 Rauman Taiteilijaseuran jäsentä:
Ilkka Aho, Merja Ala-Olla, Kirsi Backman, Pirjo Hamm-Hakamäki, Mika Honkanen, Risto Keinonen, Riitta Lehto-Toivanen, Marko Mertala, Taru-Taina Nora, Arja Nummi, Tommi-Wihtori Roström, Sanna Saarinen, Teuvo Salminen, Susanna Savolainen, Ulla Stenback, Eeva Trygg ja Heli Väisänen.

Mika Honkanen ja Susanna Savolainen ovat seuran uusia jäseniä ja ensimmäistä kertaa mukana yhteisessä näyttelyssä. Mika Honkanen on Raumalla hyvin tunnettu ja pitkään työskennellyt taiteilija, joka edustaa perinteistä, realistista maalaustyyliä. Kankaanpään taidekoulusta vuonna 2018 valmistunut Susanna Savolainen työskentelee pääasiassa maalauksen ja piirustuksen parissa. Arjen juhlaa-näyttelyyn hän tuo uuden kolmiosaisen  guassi-maalauksen, joka pohjautuu  60-luvun polaroid-kuviin.
Susanna Savolaisen guassimaalaus sarjasta: Kolme polaroidia 60-luvulta



Arjen juhlaa-näyttely on itsenäinen jatko vuodentakaiselle juhla-aiheiselle näyttelylle. Juhlien jälkeen tulee uusia juhlia ja juhlanaiheita. Tässä näyttelyssä pohdimme kuitenkin: Mitäpä jos arki onkin enemmän juhlaa?

Näyttelyn teemaa on voinut lähestyä monella tavalla. Teeman moniulotteisuus antoi taiteilijoille mahdollisuuden käsitellä aihetta laajasti ja monipuolisesti.  Osa taiteilijoista tuo esille juuri tätä näyttelyä varten valmistuneita teoksia, osa jo hieman vanhempia, mutta teemaan hyvin sopivia töitä. Esillä on maalauksia, grafiikkaa, veistoksia ja installaatioita. 

Ripustuksesta vastasivat: Risto Keinonen, Tommi-Wihtori Roström, Sanna Saarinen ja Susanna Savolainen. Kiitos!

 
Sanna Saarisen teos: Saunan ovi
Marko Mertalan teos: Maailman meno

Kirsi Backmanin veistos: "Ompelijattaren taukotuoli". Musiikkiaiheiset maalaukset Mika Honkasen, keraaminen teos edessä: Taru-Taina Noran "Kaiken maailman merkit", oikealla seinällä Riitta Lehto-Toivasen maalaus
(kuva: Kankaanpään Galleria)



Teuvo Salmisen maalauksia ja Heli Väisäsen veistos
Avajaisissa: Risto Keinonen, Teuvo Salminen, Ulla Stenback, Arja NUmmi, Kirsi Backman, Merja Ala-Olla, Sanna Saarinen, Riitta Lehto-Toivanen, Susanna Savolainen ja takarivissä  Mika Honkanen ja Tommi-Wihtori Roström.