sunnuntai 8. maaliskuuta 2020


Uudet jäsenet 2020


Rauman taiteilijaseura toivottaa tervetulleeksi neljä uutta jäsentä vuodelle 2020!


Hanna Valtokivi


Hanna Valtokivi on porilainen ammattikuvataiteilija, joka työskentelee studiossaan Pirtulinnassa Porin Antinkadulla. Hänellä on pitkä työhistoria kulttuuri- ja viestintäalalla, mutta on viime vuosina suuntautunut ja panostanut ammattitaiteilijan uraan. Valtokivi opiskelee parhaillaan kuvataiteilija ylempi (AMK) -tutkintoa Satakunnan ammattikorkeakoulun Kankaanpään taidekoulussa.

Vanhaan paperiin yhdistetty sekatekniikka on hänen lempilajinsa. Hän tekee myös abstrakteja maalauksia akryyli-, öljy- ja vesiväreillä.

Valtokivi kirjoittaa blogia, joka käsittelee taiteen kokemuksellisuutta ja ihmisten käsityksiä ja mielipiteitä kuvataiteesta. https://www.valtokivi.fi/blogi/

Lue lisää:

Hanna Valtokivi: Here We Come (2019)


Riikka Palonen


Riikka Palonen on tunnettu taiteen moniottelija. Kuvataiteen lisäksi hän on luonnonlahjakkuus näyttämötaiteen alalla ja hänen kirjalliset kykynsä ovat kiistattomat.

Vuonna 1992 Riikka Palonen valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisen Korkeakoulun valokuvataiteen osastolta. Jo opiskeluaikana hän erottui joukosta rohkeana, omia kipupisteitään ilmiömäisesti kuvaavana taiteilijana. Työskennellessään free lance –kuvaajana hän keskittyi pääasiassa teatterikuvaukseen ja tässä työssä hän ei tyytynyt pelkästään dokumentoimaan produktioita vaan ilmaisi kuvillaan vahvasti esitysten sisältöä ja tunnelmaa. 

Oman elämänsä dramaattisten käänteiden jälkeen Riikka sanoi hyvästit suurkaupungin sykkeelle ja palasi juurilleen maalle. Oma menneisyys ja kansakunnan historia, sen taide ja käsityökulttuuri nousivat intohimoisen kiinnostuksen kohteeksi. Riikka keskittyi yhä enemmän maalaamiseen, piirtämiseen ja tekstiilitaiteen tekemiseen.

Riikka Palosen monipuolisessa taideilmaisussa punaisena lankana on syvä henkilökohtainen näkemys, maailman tarkka havainnointi ja perinteeseen nojautuva mutta vahvasti omaperäinen ilmaisukieli. Riikka Palosen teokset ovat yhtä aikaa herkkiä ja väkeviä -kuten koko hänen persoonansakin.Lue lisää:

Riikka Palonen: OCTOMOOSEY (2017)Aija R-K


Valmistun tänä talvena/keväänä Satakunnan ammattikorkeakoulusta kuvataiteilijaksi. Valmistumiseni viivästyi pitkän sairastelun vuoksi. Olen kotoisin Porvoosta ja nyt asettunut asumaan Raumalle.

Pohjimmainen ajatus taiteessani on tutkia ihmisten nykyaikaista kulttuuria ja elämäntapaa koko monimuotoisuudessaan, erityisesti Suomessa. Minulle helpoin tapa työskennellä on katsoa ympärilläni olevia ihmisiä, sillä heistä löydän aina jotakin, mistä haluan kuvillani kertoa. Työni ovat kuvauksia hetkistä ja tunteista, joita kaikki käymme elämässämme läpi. Tavallaan työni ovat sen kuvan rikkomista, jonka sosiaalinen media on luonut elämästä. Haluan tuoda esille sen puolen, joka jää nykyisen kuvatulvan varjoon, niitä hetkiä, jotka eivät näy julkisuudessa.

Työskentelen useimmiten maalaten tai veistäen. Näillä perinteisillä työskentelytavoilla pystyn luomaan teoksen sisältöön kerroksellisuutta. Koen, että nämä työskentelytavat antavat minulle vapaammat kädet kertoa haluamani tarinan teoksissani.


Lue lisää:


Aija R-K: Musta elefantti (2019)
Oiva Meriläinen


Opiskeluajan jälkeinen alku-ura lähti liikkeelle kantaaottavilla, poliittissävyisillä töillä 1960- 70- luvun taitteen kuohuvissa oloissa. Lähtökohtina olivat opiskelijoiden demokratialiike ja raaka Vietnamin sota. Realistinen, raportoiva kuvanteko ei kuitenkaan kestänyt pitkään omien taiteellisten päämäärien välineenä.

Alkoi maalaustaiteen sisäisten kysymysten tutkistelu. Seurauksena oli hyppy abstraktin kuvan alueelle, jota pidän varsinaisen urani alkuna. Kiinnostukseni väri- ilmiötä ja kuvarytmiikkaa kohtaan kohtaan johti näköaivojen toiminnan opiskeluun. Maalaaminen alkoi kehittyä käsi kädessä kokeilu- ja tutkimustyön kanssa. Uusi näkemys värimaalauksesta edellytti komposition alueella suurta yksinkertaisuutta.

Seurasi konkreettisen maalauksen kausi sisältäen myös konstruktiivisia ja systeemisiä töitä. 2000- luvulla olen vienyt loppuun värimaalauskauden tehden useita ns. blokkisarjoja ennen muutoa Raumalle. Viehtymykseni geometriseen abstraktioon on aiheuttanut haarautumiseni ulos nykytaiteen trendeistä. Olen lukeutunut mielelläni pieneen reduktivistien joukkoon maailmalla.
Uraani on sisältynyt myös opetus-, ohjaus- ja luennointityö. Olen halunnut toimia taiteen edistämiseksi ihmisten parissa. Kohteena ovat olleet erityisesti 1900- luvun modernismin löydöt.


Oiva Meriläinen